Pochutnejte si na sýru

Obecně se za nejjemnější a nejchutnější považuje prostředek (srdce) sýru. U sýrů s modrou a zelenou plísní to zároveň bývá místo s nejvyšší koncentrací plísně. Při krájení sýru je nutno dbát na to, abychom sýr krájeli od vnější strany sýra do středu. V neposlední řadě nesmíme zapomínat na to, že každý druh sýru bychom měli krájet jiným nožem. Obecně lze o sýrech a nápojích říci toto: k sýrům se dobře hodí víno, pivo, cidre (jablečná šťáva přímo z  jablek) a minerální vody, zatímco limonády, šťávy, čaj nebo káva tak vhodné nejsou. Můžete se inspirovat následujícími pravidly:

Víno má přednost před pivem
Bílé víno před červeným vínem
Červené víno před dezertním vínem
Suché víno před sladkým vínem

Důležitou roli hraje také chléb. Je vhodný zejména bílý francouzský chléb, kmínový chléb, tmavý žitný chléb, bílá veka, vícezrnné žemle. Teprve správným spojením sýru, chleba a vína vznikají lahodné kombinace, které budou mít u Vás a Vašich hostů úspěch.

Sýr, chléb a víno je sice velmi dobrá společnost, ale můžete ji ještě vylepšit ovocem nebo zeleninou(jahody,mango,pomeranče,rajčata,ředkvičky,bylinky,rozinky,hrušky,jablka,ořechy,hrozny,fík).

Přejeme Vám hodně kulinářských zážitků se sýry z naší nabídky!

Tisknout